ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 138/2023
Θεσσαλονίκη, 4/5/2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων με εκπροσώπους Κομμάτων που έχει αποφασίσει το Διοικητικό της Συμβούλιο, την Τρίτη 25/4/2023 στα γραφεία της Ο.Β.Σ.Θ. με τον Βουλευτή ΚΚΕ Ά Θεσσαλονίκης κ. Δελή Ιωάννη και τον Γραμματέα Τ.Ο. ΕΒΕ ΚΚΕ Θεσσαλονίκης κ Ιντζές Κωνσταντίνο.
Από την συνάντηση απουσίαζε ο Πρόεδρος της Ο.Β.Σ.Θ. κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Θεσσαλονίκης, και τον λόγο πήρε ο Ά Αντιπρόεδρος Ο.Β.Σ.Θ. κ. Βαλασίδης Ευάγγελος . Ο Α΄ Αντιπρόεδρος μετέφερε τους χαιρετισμούς του κ. Νικολόπουλου και μετά από μια σύντομη εισαγωγή για τον ρόλο, τον σκοπό και την ιστορικότητα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, εστίασε στα θέματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους καθώς και ανέφερε τα χρόνια αιτήματα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια κατέθεσε έντυπο με τις αναλυτικές θέσεις και προτάσεις της Ο.Β.Σ.Θ. και έδωσε τον λόγο στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας Ο.Β.Σ.Θ. κος Καραπινίδης Ιωάννης όπου στην τοποθέτησή του τόνισε την προσπάθεια που καταβάλουν οι συνδικαλιστικοί φορείς, και ότι πρέπει τα κόμματα να είναι κοντά στα όργανα για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας προς όφελος των συναδέλφων.
Τον λόγο πήρε ο Ταμίας ΟΒΣΘ κ Γεωργιάδης Γεώργιος όπου τόνισε την σημαντικότητα στήριξης των ΜμΕ και πως μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη. Δεν υπάρχουν κονδύλια για τις επιχειρήσεις μας και επιδοτήσεις σε αντίθεση με άλλους κλάδους, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, επίσης δεν υπάρχει καμία επιβράβευση για τους συνεπείς μικρομεσαίους συναδέλφους, τους αντιμετωπίζει το σύστημα όλους με τον ίδιο τρόπο.
Τον λόγο πήρε ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Αραβίδης Παύλος όπου μίλησε για την κατάργηση του συνδικαλιστικού πόρου των Σωματείων και των Συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ζήτησε την στήριξη των προσπαθειών των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων όπου αποτελούν το 95% των μικρών επιχειρήσεων που απασχολεί μεγάλο κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Τον λόγο πήρε το μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Β.Σ.Θ. κ. Βεργίδης Βέργος. Αυτή η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια συναντήσεων που έχει αποφασίσει το ΔΣ της Ο.Β.Σ.Θ. ανέφερε ο κ. Βεργίδης. Τα πολιτικά θέματα πλέον σκεπάζουν τα πάντα όλα τα συντεχνιακά προβλήματα, το ότι το καύσιμο είναι πλέον στο χρηματιστήριο καλύπτει όλα τα συντεχνιακά προβλήματα. Να σας ενημερώσω ότι όλη η αστυνομική δύναμη της καλαμαριάς ήταν σε ένα σπίτι για να κάνει έξωση αυτές είναι πλέον οι προτεραιότητες ,Εμείς ζητάμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο κ. Βεργίδης.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βουλευτής ΚΚΕ Ά Θεσσαλονίκης κ. Δελής Ιωάννης, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ της Ο.Β.Σ.Θ για την πρόσκληση και τοποθετήθηκε πάνω στα ζητήματα που αναφέρθηκαν . Συγκεκριμένα ο κ. Δελής ανέφερε: »Γνωρίζουμε ότι η πολιτική που επικρατεί αυτή την στιγμή δεν είναι με το μέρος σας. Ειδικά μετά την συνθήκη του Μάαστριχ βλέπουμε μια φιλομονοπολιακή πολιτική. Εμείς υποστηρίζουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και δεν την συνδέουμε με τις μεγάλες εταιρίες, υπάρχουν άλλες ανάγκες. Για εμάς δεν μπαίνουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις στο ίδιο τσουβάλι. Εγώ μπορώ να πω ότι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας θα επωφεληθεί από την πολίτική του ΚΚΕ . Καταθέσαμε πολλές τροπολογίες όπως για την επαναφορά αφορολόγητου, για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος , για παύση των πλειστηριασμών, για ρύθμιση των χρεών από ατομική ασφάλιση των επαγγελματιών, για μείωση δημοτικών τελών για μικρούς αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, και κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στα είδη πλατιάς κατανάλωσης στα καύσιμα και την ενέργεια και άλλες. Το δικό σας στρώμα δεν είναι μέσα στις χρηματοδοτήσεις είστε αποκλεισμένοι και από τον τραπεζικό δανεισμό δεν έχετε τις ίδιες απολαβές όσο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Επίσης φορολογήστε από το πρώτο ευρώ, το αφορολόγητο είναι ένα από τα αιτήματα σας που θα έπρεπε μέχρι σήμερα να έχει εδραιωθεί.»
Τον λόγο πήρε ο Γραμματέας Τ.Ο. ΕΒΕ ΚΚΕ Θεσσαλονίκης κ Ιντζές Κωνσταντίνος, συγκεκριμένα ο κ. Ιντζές ανέφερε: »Αποδεχτήκαμε αυτή την πρόσκληση με χαρά , δεν είναι όλη η επιχειρηματικότητα ίδια για μας , η ΜμΕ πρέπει να στηριχτεί. Δυστυχώς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν το πρόσημο των μεγάλων επιχειρήσεων. Για το αφορολόγητο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς. Από την μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ανακούφιση και του επαγγελματία αλλά και του εργαζόμενου.»
Τέλος έγινε αναφορά από τον Ά Αντιπρόεδρο για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την αναγκαιότητα διερεύνησης σε βάθος για την απόδοση ευθυνών της ανείπωτης αυτής εθνικής τραγωδίας. Ο Ά Αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τον Βουλευτή ΚΚΕ Ά Θεσσαλονίκης κ. Δελή Ιωάννη και τον Γραμματέα Τ.Ο. ΕΒΕ ΚΚΕ Θεσσαλονίκης κ Ιντζές Κωνσταντίνο για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της ΟΒΣΘ και η συνάντηση έκλεισε με επιθυμία και προοπτικές για μελλοντικές συναντήσεις.
Για τη Διοίκηση της Ο.Β.Σ.Θ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αθανάσιος Νικολόπουλος Γιάννης Καραπινίδης