ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 210/2023
Θεσσαλονίκη, 26/9/2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας ενόψει της Δ.Ε.Θ. ,η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για την εξέλιξη της συνάντησης καθώς δεν δόθηκε ποτέ ο λόγος ούτε σε μας αλλά και ούτε στους περισσότερους εκπροσώπους φορέων που βρισκόντουσαν εκεί.
Θεωρούμε ότι σε μια συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός της κατάθεσης των θέσεων και των προτάσεων του κάθε φορέα καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας και μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει μια τέτοια συνάντηση να επιφέρει καρπούς.
Στην δύναμη της Ο.Β.Σ.Θ. υπάγονται 28 σωματεία που έχουν στη δύναμή τους 4640 εγγεγραμμένα μέλη που εκπροσωπούν τις επαγγελματο-βιοτεχνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους στο νομό Θεσσαλονίκης. Με τον αποκλεισμό αυτό οι ΜμΕ της Θεσσαλονίκης στερούνται το δικαίωμα μέσω των εκπροσώπων τους να θέσουν και να διεκδικήσουν βασικά αιτήματα. Αιτήματα που όπως έχει δηλώσει δημοσίως η Ο.Β.Σ.Θ., με προγενέστερες ανακοινώσεις της, απαιτείται η σχεδίαση και λήψη από την κυβέρνηση μιας σειράς μέτρων ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τα οποία πρέπει να είναι επαρκώς προσαρμοσμένα στον βαθύτερο χαρακτήρα και περιεχόμενο των πολλαπλών κρίσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, που στην συντριπτική της πλειονότητα αποτελείται από τις επιχειρήσεις αυτές. Για όλα τα παραπάνω αιτούμαστε να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής αυτών των συναντήσεων και να υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης των φορέων και κατάθεση των θέσεων και προτάσεων τους κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο, καθώς μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποφέρει.
Για τη Διοίκηση της Ο.Β.Σ.Θ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ευάγγελος Βαλασιδης Γιάννης Καραπινίδης