ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 81/2020
Θεσσαλονίκη, 27/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των επαφών που έχει αποφασίσει το ΔΣ της Ο.Β.Σ.Θ., πραγματοποιήθηκε άλλη μια συνάντηση, αυτή την φορά με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κον Ιωάννη Ταχματζίδη . Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ο.Β.Σ.Θ. κος Νικολόπουλος Αθανάσιος ο Ά Αντιπρόεδρος κος Βαλασίδης Ευάγγελος και ο Γενικός Γραμματέας κος Καραπινίδης Ιωάννης.
Ο Πρόεδρος έκανε μια σύντομη αναφορά με στατιστικά στοιχεία ότι η λεγόμενη ανάπτυξη δεν έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στον ελεύθερο επαγγελματία και στην κοινωνία γενικά και ότι σε αυτό το κομμάτι οι τοπικές αρχές θα πρέπει να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη της κάθε περιοχής. Έκανε επίσης αναφορά για την δυνατότητα εκμετάλλευσης προγραμμάτων από την περιφέρεια με απώτερο σκοπό το όφελος των τοπικών επιχειρήσεων. Επισήμανε προβλήματα που αφορούν τις τοπικές επιχειρήσεις όπως είναι η καθαριότητα , η τοποθέτηση κάδων αποκομιδής τα αυξημένα δημοτικά τέλη τις κακοτεχνίες του οδικού δικτύου την έλλειψη φωτισμού, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύεται η ασφάλεια αλλά και η προσβασιμότητα των επιχειρήσεων. Επίσης επισήμανε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι βιοτέχνες μέλη μας με αποφάσεις που παίρνονται για την αλλαγή χρήσης Γής χωρίς να καλούνται να γνωμοδοτήσουν οι αρμόδιοι φορείς του νομού Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος από την μεριά του αφού αναφέρθηκε στην όχι καλή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος έχει επισημάνει και κατανοήσει και ο ίδιος πολλά από τα προβλήματα που του αναφέρθηκαν παραπάνω. Ανέπτυξε δε ορισμένα από τα σχέδια που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής όπως τα Λουτρά Λαγκαδά και τις 212121

1212121212121 καλλιέργειες και προσφέρθηκε ότι θα δώσει προτεραιότητα στα επιμέρους προβλήματα που ταλαιπωρούν τους βιοτέχνες και θα φροντίσει για την επίλυσή τους.
Ο Πρόεδρος τόνισε για άλλη μια φορά ότι η Ο.Β.Σ.Θ. και τα μέλη που εκπροσωπεί είναι στην διάθεση του Δήμου και ότι από την μεριά της θα κάνει ότι μπορεί για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους βιοτέχνες επαγγελματίες του Δήμου Λαγκαδά. Επίσης τόνισε ότι βασικός μοχλός για την ανάπτυξη και την επαναφορά στην κανονικότητα της χώρας μας θα είναι μόνο η σύνθεση δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους στην κατεύθυνση πάντα της επίλυσης των προβλημάτων των ΕΒΕ.