ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:197/2020
Θεσσαλονίκη,30/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εργατική Πρωτομαγιά, είναι μια ημέρα που συνδέθηκε με σκληρούς αγώνες για την διεκδίκηση των αυτονόητων αγαθών για κάθε άνθρωπο : παιδεία, εργασία, υγεία, ασφάλεια.
Η φετινή Πρωτομαγιά όμως βρίσκει τη χώρα μας σε μια κρίσιμη φάση, σε μία φάση όπου πλέον τίποτα από τα ανωτέρω δεν θεωρείται αυτονόητο.

Σύμφωνα με την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου οι εορτασμοί της εργατικής πρωτομαγιάς μεταφέρονται το Σάββατο 9 Μαΐου, δηλαδή μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων, εξακολουθεί να ισχύει όμως ότι παραμένει επίσημη αργία (απεργία), δηλαδή όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, εκτός των επιχειρήσεων και καταστημάτων που παραμένουν ανοικτά (νόμιμα) τις Κυριακές και αργίες.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, χαιρετίζει και τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς που το μήνυμά της δεν αφορά μόνο τον κόσμο της μισθωτής απασχόλησης αλλά όλους μας , και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με στόχο την εφαρμογή πολιτικών όπου θα διασφαλίζουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των Ελλήνων.

Για τη Διοίκηση της Ο.Β.Σ.Θ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αθανάσιος Νικολόπουλος Γιάννης Καραπινίδης